“S egyáltalán, ezek az úgynevezett nagy találkozások, döntő pillanatok tudatosak-e? … Van-e az, hogy valaki belép egy napon a szobába és tudjuk: aha, ő az? … Az igazi … mint a regényekben?”

(Márai Sándor: Az igazi)

Amikor Attila elmesélte, hogy hogyan ismerte meg Krisztát, egyből egyik kedvenc íromnak, Márai Sándornak előbbi sorai jutottak eszembe. Szavaiból azt vettem ki, hogy Krisztát meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Megismerkedésük és házasságkötésük egy újabb bizonyíték arra, hogy igen, létezik “az Igazi” …. s ha rátalálsz, akkor nem szabad elmenni hagyni :).

Attila gimnáziumi osztálytársam és jóbarátom, egyházi ének órákon pedig hűséges padtársam volt. Pár éve megszakadt köztünk a kapcsolat, ezért nagyon örültem, amikor megkeresett és boldogan újságolta:

“Megtaláltam azt, akit az én lelkem szeret.” (Károli Biblia, Énekek Éneke 3:4)

Hatalmas meglepetés volt ez az augusztusi fotózás számomra, mivel jegyesfotózásnak indult. A szeptemberi esküvőt sajnos nem tudtam elvállalni, ezért cserébe felajánlottam egy jegyesfotózást. Két nappal a fotózás előtt éppen azon tanakodtam, hogy milyen kellékkel lehetne kicsit feldobni, egyedivé tenni a fotózást, amikor is Attila küldött nekem egy képet Krisztáról, menyasszonyi ruhában. Alig hittem a szememnek ;). Kiderült, hogy az ifjú párnak már megvan a ruhája és szeretnének pár képet az ünnepi öltözékben is. Tapasztalataim alapján tudtam, hogy nem igen lesz idő sok öltözködésre, de nem is bántuk a dolgot. Gőzerővel nekiláttam gyűjteni a kellékeket a házunk tájáról, s egy ilyen ‘vintage’ hangulatot sikerült összehozni a kedvenc mezőm szélén.

Kedves Kriszta és Attila! Köszönöm ezt a röpke másfél órás fotózást, öröm volt ennyi szerelemmel teli portrét készíteni. Remélem még lesz alkalmam fotózni titeket, ha úgy érzitek, hogy eljött a családalapítás ideje. De addig is még jó pár kaland, élmény és összecsiszolódás vár rátok, amihez jó egészséget, sok türelmet és kitartást kívánok!

Ahogyan az aranyló napfény körbeölelt titeket azon a csodaszép augusztusi estén, úgy kísérjen titeket a jó Isten gazdag áldása is, bármerre járjatok az Élet útján!

3 thoughts to “Kriszta & Attila

 • Joyce

  I really love your pictures Inez! Absolutely awesome, beautiful, colourful and and and…Wish you always good light!

  Reply
  • Joyce

   And all the best to the newly-wed couple!

   Reply
  • Inez

   Thank you so much ♥

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *